Bouw uw eigen baksteen of stenen brievenbus

Spread the love

Heb je altijd al een gemetselde brievenbus gewild? Dan ben je hier op de juiste plaats om te leren hoe je je eigen gemetselde brievenbus of stenen brievenbus kunt maken. We zullen alle materialen en gereedschappen bespreken die nodig zijn om dit project te voltooien.

Houd er rekening mee dat u naast een bakstenen brievenbus ook kunt kiezen een natuursteen brievenbus. De wijze van installeren is echter wel anders. Voor meer informatie kunt u terecht op https://doika.be/.

Stap 1: Graven

Graaf 80 cm naar beneden en 10 cm groter dan de basis van uw brievenbus, in het bovenstaande voorbeeld graaft u een gat van 80 cm in het vierkant. Als u in een straat woont waar ondergrondse nutsvoorzieningen lopen, kunt u niet meer dan 30 centimeter uitgraven. Idealiter zou u echter 90 centimeter diep moeten graven om de vorstgrens vrij te maken, vooral als u in het noorden woont.

Stap 2: Fundering aanleggen

Bereid vervolgens uw fundering voor door een paal in het midden van het gat te slaan op 20 centimeter van de bodem, dit wordt de dikte of hoogte van uw fundering. Meng nu uw snelbeton grondig en giet het in het gat tot u net de grondpen bedekt, probeer de fundering zo vlak mogelijk te maken, dit kan wat moeilijk zijn, vooral omdat u 3 meter de grond in gaat. Laat uw voetstuk rusten en kom de volgende dag terug om uw brievenbus te bouwen.

Stap 3: Middenblokkolom maken

De volgende stap in het proces is het bouwen van de middenblokkolom uit het 20 cm blok en het 10 cm blok. Zoek het midden van uw voetstuk, markeer het en meet 20 centimeter in elke richting, dit is waar uw hoofdkolom komt te staan. Nadat u uw vierkant heeft gemarkeerd, mengt u uw mortel en begint u met het leggen van blokken.

Leg twee blokken van 20 centimeter naast elkaar en probeer ze zo vlak mogelijk te maken, de eerste gang is het belangrijkst, als u het niet vlak krijgt in de eerste gang, zorg er dan voor dat u vlak en recht bent bij de derde gang, die u moet plaatsen op ongeveer 5 cm onder het maaiveld.

Nadat u deze heeft gelegd moet u uw bakstenen richel installeren, dit doet u met behulp van het 10 cm blok. Plaats het blok rond de basis van de kolom, zo dicht mogelijk bij de kolom, drie rijen omhoog.

Stap 4: Plaats de bakstenen

Nu de kolom en de bakstenen richel op hun plaats staan, is het tijd om de bakstenen te plaatsen. Leg uw baksteen bovenop de bakstenen richel, die perfect moet passen. Zorg ervoor dat u elke gang verwisselt om er zeker van te zijn dat u een mooie baksteen overhoudt.

Controleer elke gang op niveau en pruim om er zeker van te zijn dat uw brievenbus niet overhelt, en sla ook elke 2 à 3 rijen uw voegen aan, zodat ze niet twee keer zo hard worden. Als u de baksteen correct plaatst, moet u 3 rijen baksteen op elke gang van het blok hebben, dus als u 4 rijen boven het maaiveld hebt gelegd, moet u uiteindelijk 15 rijen baksteen tot de bovenkant van de kolom van het blok hebben.

Stap 5: Brievenbus installeren

Neem de brievenbus uit de verpakking en plaats hem bovenop de kolom en de baksteen met de voorkant naar de weg gericht. De deur van uw brievenbus moet ongeveer 2,5 tot 5 centimeter van de voorkant van de baksteen afliggen.

Ga nu verder met het leggen van uw baksteen tot voorbij uw brievenbus, u zult moeten snijden met een zaag of met een hamer als u daar vaardig genoeg voor bent. Zorg ervoor dat u mortel rond de brievenbus aanbrengt om hem op zijn plaats te houden.