Paddel post Californië

Spread the love

Californië is al lang gevierd om zijn muziek, eten en laid-back cultuur. Nauw verbonden met al deze elementen zijn de staat honderden mijlen van prachtige kustlijn, het presenteren van een schijnbaar eindeloze reeks van strand ervaringen.

Terwijl het zoute water de meeste liefde krijgt, is Californië ook de thuisbasis van duizenden zoetwatermeren en reservoirs. Sommige zijn kleine bergpareltjes, terwijl andere zich kilometers lang uitstrekken door historische rivierkloven. Denk je er tijdens de watersport wel aan om een zwemvest aan te trekken? Wat is een zwemvest nou eigenlijk en wat is de functie ervan?

De gemene deler tussen deze oceaan-hotspots en hun minder bekende zoetwaterneven is dat ze geweldig zijn om te paddleboarden. En veel van de beste SUP-bestemmingen van de staat liggen in de zuidelijke helft van de staat, waar de zon het felst schijnt (zodat je het hele jaar door kunt peddelen) en de tijd het langzaamst gaat. Maar wat is suppen en waar kun je dit het beste doen?

Hier is een snelle blik op enkele van de beste SUP bestemmingen die Zuid-Californië te bieden heeft.

San Diego

Deze baai is echt een wonder, een combinatie van indrukwekkende kliffen, verborgen grotten en prachtig water. Er zijn veel bedrijven in de stad die boards verhuren als je je eigen board niet meeneemt, dus het is nooit moeilijk om het water op te gaan en alles in je op te nemen.

Wat deze plek echt apart maakt, is het overvloedige zeeleven. U zult waarschijnlijk zeehonden langs de kust zien, maar ook schildpadden, kwallen, roggen en haaien. Het beste van alles is dat het heldere water het gemakkelijk maakt om van dit openluchtaquarium te genieten.

Missiebad

Deze door de mens aangelegde zoutwaterbaai, een van de grootste in zijn soort ter wereld, is de perfecte plek om te ontspannen. Het is misschien niet te vergelijken met de ruigheid van La Jolla Cove of Big Bear Lake, maar het biedt een beschermde baai die perfect is voor yoga aan boord en andere technische bezigheden die moeilijk zijn op onvoorspelbaar water.

De baai zit ook vol met vis, waardoor het een perfecte plek is om avondeten te vangen vanaf je board. Als je geluk hebt, kun je een passerende walvis zien. Zelfs op de winderigste dagen is Mission Bay een kalme oase die de relaxte cultuur van Zuid-Californië belichaamt.

Andere

Als het zeeleven van La Jolla Cove u aanspreekt, wilt u misschien ook Dana Point bezoeken. Deze vissersplaats is een van de beste walvisspotten in de omgeving. Van de herfst tot de lente kunt u grijze walvissen zien die op weg zijn naar de noordelijke wateren. In de zomer komen ze weer langs als ze naar het zuiden trekken. En van juni tot oktober kunt u geluk hebben en een machtige blauwe vinvis zien.

 De walvissen van Dana Point zijn niet bang voor peddelplanken, dus wees niet verbaasd als ze heel dicht bij u komen. Op deze momenten is het het beste om je hoofd koel te houden en gewoon te genieten van de geweldige kans om ze van dichtbij en persoonlijk te zien.

Berenmeren

Als je eenzaamheid in de bergen zoekt, kun je niet om Big Bear Lake heen. Omringd door het San Bernardino National Forest, is dit het grootste zoetwatermeer in de omgeving en biedt het aangenaam vlak water en een prachtig landschap.

Met meer dan 20 mijl aan kustlijn, is er genoeg te verkennen in Big Bear. Met zijn gevarieerde terrein kan je route je langs schilderachtige stranden, grillige kliffen en zelden bezochte inhammen voeren. Onderweg kun je ook enkele van de boswezens tegenkomen die het gebied rijk is.